Udlejningsejendomme

Som investor eller ejer er det vigtigt, at ejendommen er optimeret og professionelt administreret. Vi har rigtig mange års erfaring med at håndtere administrationen for vores kunder og glæder os til at vise, hvordan vi kan forbedre administrationen hos dig. Kontakt os og hør nærmere.

Vil du vide mere, kontakt Daniel eller Michael for en uddybning.

Daniel Hesner Grøndal

Ejendoms-administrationschef

Michael Jacobsen

Advokat

Vi har sat kaffen over og er klar til at mødes med dig. Book her et uforpligtende møde:

Regler for udlejningsejendomme

Der er flere og flere, der gerne vil skabe en ekstra indtægt ved at leje en ejendom ud. Der kan være tale om en ejerlejlighed, villa eller en anden form for ejendom. Det siger sig selv, at hvis man har en ejendom, der kan lejes ud, så kan det være en god idé at gøre det. Der er nogle, der istandsætter en ejendom, fordi de har tænke sig at leje den ud. Hvis det er tilfældet med dig, så betragter du det, som en måde, du kan tjene nogle flere penge på. Der kan godt være tale om en investering, der kan være med til at supplere ens pension. Men inden du kaster dig ud i dette spændende projekt, er det altid en god idé, at man får den nødvendige juridiske bistand. Her på siden kan du læse mere om vores serviceydelser og hvordan vi kan hjælpe dig til at leje eller administrere din udlejningsejendom.

Et af det første skridt, man bør tage, er at sætte sig ind i udlejningsejendomme regler. Udlejningsejendomme regler blev revideret i 2015, og de kan have stor betydning for dig som udlejer. Hensigten med udlejningsejendomme regler er at beskytte både lejerens og udlejerens interesser. Men hvis du som udlejer, ikke er klar over, hvilke udlejningsejendomme regler gælder for dig, kan du risikere at komme i klemme. Det kan du selvfølgelig undgå, når du benytter dig af vores juridiske bistand. Derfor anbefaler vi, at du kommer i kontakt med os. På den måde kan vi hjælpe dig til at undgå de faldgruber, der kunne opstå. Det er altid rart at have adgang til kyndig rådgivning. Det siger sig selv, at det er noget, der giver tryghed. Det sørger vi altid for. Vores kunder er glade for at finde den nødvendige bistand hos os. Du kan altid booke et uforpligtende møde med en af vores kompetente advokater.

 

Udlejningsejendomme regler foreskriver fx, at man som udlejer aldrig må lade en lejer flytte ind i ejendommen, hvis vedkommende ikke har underskrevet en gyldig lejekontrakt. Det er nemlig sådan, at hvis der ikke foreligger en gyldig lejekontrakt, så er lejeren omfattet af lejelovens almindelige regler. Det betyder bl.a., at der ikke er nogen slutdato for, hvornår lejemålet ophører. Som du kan høre, kan det være næsten umuligt at slippe af med lejeren. Derfor har man ikke råd til at overse denne vigtige regel. Udlejningsejendomme regler regulerer også forholdene i forbindelse med udflytning. Hvis lejekontrakten er udløbet, så må man aldrig tillade, at lejeren bliver boende. Det skyldes, at hvis lejeren bliver boende, efter at lejekontrakten er udløbet, så bliver vedkommende omfattet af almindelige lejelovsregler. Det er med til at beskytte lejerens rettigheder, men det gør også, at du som udlejer kan komme i klemme.

 

Med hensyn til lejekontrakten så er det vigtigt at notere sig, at hvis man som udlejer ønsker, at lejeren skal passe haven eller undlade at holde husdyr, så er det enorm vigtigt, at disse ting bliver indført i kontrakten. Hvis man har tænkt sig at leje en ejendom ud i en begrænset periode, så skal det fremgå af lejekontrakten. Men det er væsentligt, at man har en gyldig grund til at leje ud for en kort periode. Hvis man ikke har en god grund, kan man risikere, at lejeren nægter at flytte ud og bringer sagen for Boligretten. Hvis det kommer så vidt, så risikerer man, at retten vurderer, at din grund ikke er gyldig. Derfor skal man have en grund, der kan holde i retten og den skal angives i lejekontrakten. På den måde slipper man for nogle ubehagelige overraskelser. Der er selvfølgelig mange andre udlejningsejendomme regler, der gælder på området. Hvis du er i tvivl, kan du altid booke et uforpligtende møde med en af vores advokater. Det kan vise sig at være et meget fornuftigt valg.

Hvis du er investor eller ejer, så har du sikkert en interesse i, at din ejendom eller ejendomme bliver administreret på professionel vis. Vi står gerne for opkrævning af leje, restancelister med opfølgende rykkerprocedure, regulering af lejeforhøjelser i overensstemmelse med lejekontrakters vilkår, dialog med dine lejere, betaling af regninger og meget mere. Som du kan høre, er der nogle gode grunde til at vælge vores serviceydelser. Det sikrer, at du ikke behøver at bruge tid og energi på at klare opgaver, som vi med glæde kan tage os af. Fordi vi har stor erfaring med administration af udlejningsejendomme, kan du forvente, at vi har styr på alle de detaljer, der knytter sig til denne type opgaver.

 

Der er også mange opgaver, der af og til opstår, som vi kan løse på en effektiv måde. Der kan fx være tale om den løbende udarbejdelse af lejekontrakter, når man får nye lejere. Vi kan også udarbejde lejereguleringer og lejevarslinger, når behovet opstår. Hvis der er nogle lejere, som ikke har betalt deres husleje, så kan vi iværksætte de nødvendige rykkerprocedurer ved manglende betaling. Vi hjælper gerne med udarbejdelse af påkrav samt opsigelse og eventuel ophævelse af lejemål, hvis der er nogle forhold, der gør dette nødvendigt. Da vi har stor erfaring med at håndtere tvister med lejere, stiller vi os til rådighed. På den måde kan man forebygge, at eventuelle konflikter vokser sig større. Hvis der er tilfælde, hvor lejeren ikke holder lejemålet ved lige, så kan vi hjælpe til med vejledning og rådgivning. Du kan læse mere om vores øvrige administrationsydelser her på siden.